Diensten

Wij voorzien in een breed gamma aan diensten.
Consultaties

Consultaties

Om voldoende tijd te maken voor jou en je huisdier werken we enkel op afspraak – zonder meerkost uiteraard.

Voeding

Voeding

Als moderne dierenartsenpraktijk bieden we een ruime keuze aan diervoeding.

 

Operatie

Operatie

Operatiekamer in de praktijk met uitgebreide patiëntenmonitoring

 

Hospitalisatie

Hospitalisatie

De praktijk is uitgerust met een comfortabele, geluidsarme hospitalisatieruimte en ICU-unit.

Digitale RX

Digitale RX

De praktijk is uitgerust met een ultra modern digitaal RX-toestel
Hospitalisatie

Echografie

De praktijk is uitgerust met een modern echografietoestel.

Digitale RX

Tandheelkunde

Preventie is de basis van alle tandheelkunde, dus naast chirurgische ingrepen kan je ook terecht voor een groot gamma gebitsverzorgingsprodukten.

Digitale RX

Balie

Je kan dagelijks aan onze balie terecht voor voeding, producten en vrijblijvend advies.

MA tem VRIJ 11u30-12u & MA-WOE-VRIJ 14u-19u

Gedragstherapie

Gedragstherapie

Dierenarts Van Haver is gediplomeerd gedragstherapeut, u kan dus rekenen op professioneel en onderbouwd advies.
Consultaties

Consultaties

Om voldoende tijd te maken voor jou en je huisdier wordt zonder meerkost alleen op afspraak gewerkt. Indien je dat wenst, worden ook huisbezoeken gedaan. Voor spoedgevallen wordt er, naargelang de ernst van het probleem, onmiddellijk tijd gemaakt. Omdat preventie van ziektes erg belangrijk is, kan je ook in de praktijk terecht voor advies betreffende voeding, opvoeding, vaccinaties, tandhygiëne, …

Voor het afhalen van voorschriften, medicatie, voeding en producten kan je elke weekdag zonder afspraak van 11u30-12u en op ma-woe-vrij van 14-19u binnenspringen.

 

Voeding

Voeding

Als moderne dierenartsenpraktijk wordt een ruime keuze aan diervoedingen en voedingsadvies op maat geboden. Je kan bij ons terecht voor het volledige gamma van Hill’s, Royal Canin, Specific, Trovet en Vetcomplex, Virbac,…

Heb je enkel nood aan voeding en wil je liever geen tijd verliezen: dagelijks kan je voeding, medicijnen of voorschriften afhalen zonder wachttijden: kom binnen tijdens de openingsuren van de balie en we bedienen je onmiddellijk.

Als alternatief kan je ook aankopen via de webshop op deze pagina.

We staan ervoor garant dat je steeds de originele voeding krijgt (en geen goedkope vervalsingen van internet) met tot 25% directe korting op de geadviseerde verkoopprijs, incl. smakelijkheidsgarantie! We volgen ook de promoties van de fabrikanten op en geven als bonus regelmatig kortingsbonnen (jaarlijks tot €55 per klant), zodat je steeds kwaliteit tegen een erg goede prijs koopt. En als kers op de taart worden je aankopen met plezier tot in je wagen gebracht!

De meest voorkomende diergeneeskundige diëten zijn op voorraad in onze ruime stock-container. Voor de minder courante voedingen of bepaalde verpakkingen kan je best op voorhand informeren (per mail of telefonisch) of wat je wenst voorhanden is. Jouw bestelling wordt voor je klaargezet en kan tijdens de openingsuren van de balie worden afgehaald.

De leveringen gebeuren dagelijks, zodat u nooit lang hoeft te wachten op je bestelling en je steeds verse voeding krijgt.

Tot slot is het nuttig te vermelden dat dieetvoeding enkel bij dierenartsen te krijgen is en enkel in overleg met een dierenarts aan je huisdier mag worden gegeven. Afhankelijk van de aandoening van je dier kan een regelmatige controle nodig zijn. Spreek ons hierover gerust aan als je vragen hebt.

Operatie

Operatie

In de praktijk is een aparte operatiekamer voorzien met gasanesthesie en uitgebreide patiëntenmonitoring en ICU-recovery unit.

Routine-operaties doen we zelfstandig, de complexere doen we in team.

Voor specialistische ingrepen is er een nauwe samenwerking met meerdere dierenartsencentra en dierenklinieken zodat we je dier steeds de beste zorg kunnen aanbieden.

Hospitalisatie

Hospitalisatie

De beste omgeving voor een dier is uiteraard thuis. Soms is het echter aangewezen of zelfs noodzakelijk een patiënt te hospitaliseren voor observatie, onderzoeken, intensieve behandeling, infuustherapie, …
In de praktijk is er een aparte hospitalisatie-ruimte met een ICU-unit voor de allerzwaksten en comfortabele, geluidsarme kooien met uitzicht op de rustige groene omgeving. De kooien zijn ook diersoortspecifiek: je konijn zal nooit in een kooitje terechtkomen waar voorheen een kat of hond zat !

Digitale RX

Digitale RX

Als het nodig is om röntgenfoto’s te maken om een correcte diagnose te kunnen stellen, kan dat soms zelfs aansluitend op een gewoon consult. De praktijk is immers uitgerust met een ultramodern digitaal RX-toestel: doordat de beelden onmiddellijk beschikbaar zijn op het computerscherm, hoeven jij en je dier niet onnodig te wachten.

Met dergelijke precisie-technologie kan op veel kortere tijd een correcte diagnose worden gesteld, zijn er geen wachttijden meer voor ontwikkeling van de foto’s, worden geen milieu-belastende chemicaliën meer gebruikt, … Bovendien heb je via de mijndieren.eu app ook zelf de beelden ter beschikking. Bij doorverwijzingen kunnen de foto’s ook snel digitaal met collega’s worden uitgewisseld.

Gedragstherapie

Echografie

De praktijk is uitgerust met een modern echografietoestel dat voorzien is van speciale sondes en technologie voor kleine huisdieren.

Echografie is een snelle beeldvormingstechniek die gebruikt maakt van geluidsgolven waardoor op een veilige en pijnloze manier diagnoses kunnen gesteld worden. Soms wordt echo gebruikt als aanvulling op andere onderzoeken, soms als enig diagnostisch middel. Echografie is meest gekend voor diagnose van dracht, maar kan voor veel meer gebruikt worden zoals problemen met maag en darmen, opsporen van tumoren, nierproblemen, blaassteentjes, baarmoederontstekingen, prostaatproblemen, hartafwijkingen, … Maar ook als begeleiding bij het nemen van biopten of stalen kan een echo een grote meerwaarde betekenen.

Voor een correcte diagnose is een ervaren dierenarts nodig. Daarom volgde en volgt jouw dierenarts bijscholingen en nascholingen echografie op regelmatige basis.

Als jouw dier een echo-onderzoek nodig heeft, is het nodig minstens 12u geen eten te geven en minstens 1u geen drinken (verteringsgassen verstoren het beeld) en niet te laten plassen voor het onderzoek (een goede evaluatie van de blaas lukt alleen als die gevuld is).

Gedragstherapie

Tandheelkunde

Preventie is de basis van een tandheelkunde en essentieel voor een gezond gebit.

Je kan er vrijblijvend terecht voor advies, voor aankoop voeding en producten die het gebit verzorgen. Alles wat je bestelt via mijndieren.eu of de webshop staat ook klaar aan de balie. Je wordt steeds zo snel mogelijk geholpen zodat het wachten tot een minimum beperkt wordt.

Heeft jouw dier toch een probleem? Dan is in de praktijk een uitgebreide tandheelkundige unit aanwezig (detartreren, polijsten, extracties, knaagdierenset, high- en lowspeed boren, lucht-en waterspray, pocketsondes …) Uw dier krijgt een professionele gebitsreiniging, zonodig worden zieke tanden chirurgisch verwijderd en na een grondige polijstbeurt gaat uw dier met een gezond gebit terug naar huis.

Gedragstherapie

Balie

De balie is ELKE WEEKDAG open van 11u30-12u en op MA-WOE-VRIJ van 14-19u.

Je kan er vrijblijvend terecht voor advies, voor aankoop voeding en producten. Alles wat je bestelt via mijndieren.eu of de webshop staat ook klaar aan de balie. Je wordt steeds zo snel mogelijk geholpen zodat het wachten tot een minimum beperkt wordt.

Ook afrekenen na een dierenartsenbezoek gebeurt aan de balie. Op die manier kan een volgende patiënt sneller door de dierenarts geholpen worden.

Gedragstherapie

Gedragstherapie

Dierenarts Van Haver volgde een opleiding “gedragstherapie hond” in Barneveld (Nederland). Bovendien trainde ze jarenlang meerdere hulphonden van de vzw Hachiko (Merelbeke) voor mensen met een motorische handicap.

Preventie van probleemgedrag vinden we erg belangrijk.

Je kan bij ons terecht voor deskundig en onderbouwd advies met betrekking tot aanschaf, opvoeding, training, socialisatie, … van je hond (en kat of konijn).