hondenhart

Het hart is een zeer belangrijk orgaan van uw huisdier. Hartaandoeningen kunnen allerlei oorzaken hebben en zullen vaker voorkomen bij bepaalde rassen (Cavalier, Dobbermann, Pers, Maine Coon, …), bij honden en katten met overgewicht en bij oudere huisdieren. Twee vaak voorkomende hartaandoeningen zijn lekkende hartkleppen en verzwakte hartspier. Ook al is de oorzaak helemaal anders, de symptomen zijn gelijkaardig: lusteloosheid, regelmatig hoesten, verminderde eetlust of gewichtsverlies, moeilijke ademhaling, verminderde uithouding, flauwvallen en bij poezen verlamming van de achterpoten.
Als u één of meerdere van deze symptomen opmerkt bij uw dier, is het aan te raden een afspraak te maken. Met een juiste opvolging en behandeling kan u nog veel plezier beleven aan uw huisdier.
In onze praktijk ontvangt elke hartpatiënt nu een cardio-kit: een koffertje waarin alles zit wat u nodig heeft om uw lieveling met een hartaandoening te helpen en op te volgen.