Mede door de zachte winters zien we ook in deze periode van het jaar frequent vlooien en teken bij dieren die op consultatie komen. Het is dus meer dan ooit van belang om het hele jaar door preventief te blijven behandelen.

Teken kunnen dragers zijn van enkele ernstige ziekten, vlooien geven onrust en kunnen lintworm overzetten. Bij jonge of verzwakte dieren of in geval van ernstige besmettingen kunnen ze bloedarmoede veroorzaken. Beide uitwendige parasieten kunnen ook bij mensen last veroorzaken. Als vlooien niet tijdig worden opgemerkt, kunnen ze op korte tijd een ware plaag vormen in uw huis.

Als u meer vragen heeft hieromtrent, kan u vrijblijvend contact opnemen met de praktijk (0473 811 409 of spring gerust zonder afspraak binnen tijdens onze openingsuren). We bekijken samen met u het risico dat uw dier loopt en bepalen de meest geschikte behandeling voor uw lieveling. Wilt u meer lezen over dit onderwerp, dan kan u hier terecht.

Als u in februari bij ons een preventieve behandeling aanschaft voor het hele jaar voor uw hond (4 tabletten) of kat (pipetjes die je maandelijks moet toedienen), krijgt u er een geschenkje bovenop.