Veel houtah tandenborsteluisdieren hebben te kampen met gebitsproblemen. Dit kan komen door de leeftijd, het ras, de voeding of een combinatie van factoren. Je kan het merken aan je dier door een slechte adem, kwijlen, moeilijk eten, gekleurde vlekken op de tanden, bloedend tandvlees, … Al te vaak wordt een slecht gebit pas in een laat stadium opgemerkt. Behalve ongemak in de mond, kan een slecht gebit ziekte veroorzaken op andere plaatsen in het lichaam bv. een infectie van de hartspier. Daarom is het erg belangrijk het gebit van uw huisdier regelmatig te laten controleren door uw dierenarts.

We willen jou en je huisdier graag helpen bij de ondersteuning van een gezond gebit. Soms is een professionele gebitsreiniging of zelfs het trekken van zieke tanden nodig, maar vaak kunnen preventieve stappen zoals een speciaal droogvoer, het poetsen van de tanden, het aanbieden van enzymatische kauwbeentjes of zelfs tandverzorgende snacks al een heel eind helpen.

Deze maand doen we er graag een extra schepje bovenop door een geschenkje aan te bieden aan iedere huisdiereigenaar die moeite doet om zijn huisdier te helpen met zijn gebit. Zowel voor honden, katten als konijntjes is er een geschenkje bij aankoop van resp. enzymatische kauwbeentjes, dental crocs of hooi.

Geen twee dieren zijn hetzelfde en we zoeken de voor uw dier meest haalbare oplossing. Verder hebben we een fotogids samengesteld om u te leren de tanden van uw hond te poetsen, bieden we vrijblijvend advies hoe de reiniging van het gebit van uw dier best kan aangepakt worden, zijn er gratis folders en staaltjes beschikbaar in de praktijk, …

Maak dus zeker een afspraak deze maand en laat het gebit van uw hond, kat of konijn controleren !