KONIJNENNIEUWS!
Door de recente berichten in het nieuws en daarbij horende opkomende vragen en twijfels, hier wat extra informatie over het RHD2-virus:
Het RHD-virus(Rabbit Haemorrhagic Disease) is een zeer besmettelijk virus dat door direct en indirect contact wordt overgedragen tussen konijnen. Er is recent een nieuwe variant opgedoken: RHD-2. Tot voor kort werd enkel tegen het eerste gevaccineerd. Nu gevallen van besmette konijnen met het RHD2-virus in België zijn opgedoken, wordt aangeraden ook tegen het tweede virus te vaccineren. Enkel dan is uw konijn optimaal beschermd tegen beiden varianten !

Als u verdere vragen heeft omtrent de ziekte of de preventie ervan of een afspraak wenst om te vaccineren, aarzel niet om ons te contacteren! 0473 811 409

Op 13 en 14 september 2016 zijn er terug konijnendagen op de praktijk. Op die dagen zijn konijnen extra welkom voor een gezondheidscheck al dan niet gecombineerd met een vaccinatie. Al onze ‘konijnenklanten’ kregen hiervoor al een persoonlijke uitnodiging. Wenst u er ook één of meer uitleg, neem gerust contact met ons op !