Onze praktijk is uitgerust met een splinternieuw echografietoestel dat voorzien is van speciale sondes en technologie voor kleine huisdieren.

Echografie is een snelle beeldvormingstechniek die gebruikt maakt van geluidsgolven waardoor we op een veilige en pijnloze manier diagnoses kunnen stellen. Soms wordt echo gebruikt als aanvulling op andere onderzoeken, soms als enig diagnostisch middel. Echografie is meest gekend voor diagnose van dracht, maar kan voor veel meer gebruikt worden zoals problemen met maag en darmen, opsporen van tumoren, nierproblemen, blaassteentjes, baarmoederontstekingen, prostaatproblemen, hartafwijkingen, … Maar ook als begeleiding bij het nemen van biopten of stalen kan een echo een grote meerwaarde betekenen.

Voor een correcte diagnose is een ervaren dierenarts nodig. Daarom volgde en volgt onze dierenarts bijscholingen en nascholingen echografie op regelmatige basis.

Als uw dier een echo-onderzoek nodig heeft, is het nodig minstens 12u geen eten te geven en minstens 1u geen drinken (verteringsgassen verstoren het beeld) en niet te laten plassen voor het onderzoek (een goede evaluatie van de blaas lukt alleen als die gevuld is).