Tanden poetsen bij honden, het kan!!

De beste methode om de vorming van tandplak en dus ook tandsteen te voorkomen, is poetsen. Ja hoor, we kunnen ook de tanden van onze honden poetsen. Je hond aanleren om te poetsen, gaat het gemakkelijkste als je er van jongs af mee begint. Oudere honden laten niet gemakkelijk in hun muil kijken, als ze dat niet gewoon zijn.

Volg onderstaande tips en leer je hond het fijn vinden om zijn tanden te poetsen! Gebruik tijdens het poetsen altijd tandpasta voor honden, want humane tandpasta is giftig.

Wees kalm, liefdevol en geduldig. Negeer ongewenst gedrag en beloon het gewenst gedrag. Probeer niet vanaf de eerste dag al te poetsen. Ga stapsgewijs te werk. Oefen dagelijks een paar minuutjes en ga pas over naar de volgende stap wanneer je hond de geoefende stap goed onder te knie heeft. Hou de oefensessies kort, zodat het zowel voor jou als voor je hond leuk blijft. Veel succes!

 

1. Leren stilzitten

2. Leren in de mond kijken

3. Leren aanraking aanvaarden: druk uitoefenen op de tanden

4. De tanden poetsen