16/02/2018

Dierenarts Els Van Haver uit Aalter krijgt het internationaal erkende “Cat Friendly Clinic” label.

De Aalterse dierenartsenpraktijk Van Haver behaalde de Silver Cat Friendly Clinic-accreditatie (CFC). Het CFC programma is ontwikkeld door de International Society of Feline Medicine (ISFM), de diergeneeskundige tak van de toonaangevende liefdadigheidsorganisatie International Cat Care. Deze is gericht op het bevorderen van het welzijn en nastreven van de hoogste normen betreffende de zorg aan alle katten die op consultatie komen of gehospitaliseerd worden bij een dierenarts.

In het kader van dit CFC programma moet een praktijk of kliniek aantonen dat ze zich strikt houden aan een aantal criteria, waaronder het aanbieden van faciliteiten en maatregelen gericht op het verminderen van stress bij katten, zowel tijdens consultaties als voor gehospitaliseerde patiënten. De criteria zijn oa. het voorzien van een gastvrije, kat-vriendelijke wachtruimte, aangepaste hospitalisatie-verblijven, diergeneeskundige apparatuur specifiek gericht op de behandeling van katten, … Het allerbelangrijkste is dat personeel wordt opgeleid in het respectvol benaderen en behandelen van katten en in het nastreven van de hoogste normen qua diergeneeskundige zorg, met inbegrip van voortdurende bijscholing en up-to-date houden van hun diergeneeskundige kennis en vaardigheden.

Els Van Haver, de eigenaar en hoofddierenarts van de praktijk, is erg trots dat ze de Zilver accreditatie kreeg: “We willen erover waken dat een dierenartsbezoek bij ons een zo stress-vrij mogelijke ervaring wordt voor zowel de patiënten als hun eigenaars. Katten kunnen erg angstig worden als ze uit hun vertrouwde omgeving worden weggehaald en dit kan ervoor zorgen dat eigenaars niet of laattijdig diergeneeskundige hulp inroepen. Met de Cat Friendly Clinic accreditatie engageren we ons om elke dag opnieuw onze patiënten te verzorgen met liefde én expertise volgens de hoogste standaard”.

De ISFM heeft drie jaar geleden het CFC-initiatief gelanceerd om overal ter wereld dierenartsen te stimuleren zich maximaal in te zetten om het welzijn van de katten die aan hen worden toevertrouwd te verhogen.

Het programma adviseert dierenartsenpraktijken hoe ze hun omgeving zo gastvrij mogelijk kunnen maken voor katten en biedt ondersteuning bij de opleiding van het personeel, aanleren van omgangstechnieken en verzorging van katten.

Eigenaars kunnen meer informatie vinden over zowel ISFM als CFC op www.catfriendlyclinic.org

Meer informatie over dierenarts Van Haver kan je vinden op www.dierenartsvanhaver.be of www.facebook.com/dierenartsvanhaver