De snuffelcontrole.

Als ik ‘s avonds thuis kom, word ik elke dag vrolijk verwelkomt door mijn kat Juul en hond Simba. Naast het gewoonlijke kopje en likje, word ik dagelijks onderheven aan een serieuze controle.

Wanneer ik binnen kom en door het huis loop, hangt Simba’s neus aan mijn broek. Alsof ze met ‘Prit’ aan mijn been gelijmd is, volgt ze me door de ruimte. Als ik me na 10 minuten op mijn knieën zet om haar eens goed te knuffelen, worden ook mijn buik en armen gecheckt. Ik word gescand van beneden naar boven en vaak nog eens terug.

Als ik ga zitten, komt ook Juul langs. Oh neen, de controle is nog niet gedaan. Meneer moet ook nog zijn oordeel geven. De eventuele geur op mijn handen en mijn kledij wordt volledig opgesnoven.

Waar ben ik geweest? Wie heb ik ontmoet? Wat scheelde er met de dieren die ik gezien heb? Waren het mannentjes of vrouwtjes? Alsof ik vreemd ga, wordt mijn dag geanalyseerd.

Pas wanneer alles goed geïnspecteerd en goedgekeurd is, kan de avond verder gaan.

Ze weten alles, die sloebers!

Loes.