Sinds 1 november 2017 is er een nieuwe officiële databank voor de registratie van katten in België: CatID. Voorheen werden katten geregistreerd in een andere databank. Er werd beloofd dat alle ‘oude registraties’ automatisch en kosteloos in de nieuwe databank zouden worden opgenomen. Dit is echter niet gebeurd.

De overheid besliste dat de omzetting door de dierenarts moet gebeuren, ook al ontving CatID alle nodige gegevens van de vorige databank. Er worden door CatID geen kosten aangerekend voor reeds geregistreerde katten. Maar deze extra onbezoldigde administratieve taak – die bovendien zonder overleg naar onze beroepsgroep werd doorgeschoven – neemt voor ons, dierenartsen, snel 10 à 15 minuten per dier in beslag. (Voor de klanten in onze praktijk komt dat op 128 à 193u werk!)

Toch hebben we beslist deze omzetting voor onze klanten GRATIS te doen. Is jouw kat dus geregistreerd voor 1 november 2017 én ben je klant in onze praktijk, kom dan nu naar de praktijk tijdens onze openingsuren. Vergeet niet jouw identiteitskaart én het paspoort/vaccinatieboekje van je kat mee te brengen.

Ben je geen klant bij ons en wil je toch graag dat de registratie van je kat in orde wordt gebracht? Dat kan ook: maak een afspraak, breng jouw identiteitskaart, je kat én het vaccinatieboekje/paspoort van je kat mee. Voor niet-klanten vragen we een onkostenvergoeding van €10 per dier.