International Cat Care is een internationale liefdadigheidsinstelling die de gezondheid en het welzijn van katten over de hele wereld wil verbeteren. International Society of Feline Medicine of ISFM is de diergeneeskundige afdeling daarvan. 

De ISFM begrijpt dat met de kat naar de dierenarts gaan, geen evidentie is. Katten zijn erg stressgevoelig en voelen zich onveilig als ze weg zijn van huis. Daarenboven zijn felle geluiden, vreemde geuren, vreemde mensen en de autorit vaak heel eng voor katten. 

Een Cat Friendly Clinic uitgeroepen door het ISFM is een dierenartsenpraktijk waarbij een hoger niveau van kattenzorg wordt bereikt. Deze geaccrediteerde praktijken moeten voldoen aan heel wat eisen die het welzijn van de kat verbetert. Onder andere het begrijpen hoe een kat benaderd en behandeld wil worden, welke materialen stress veroorzaken en vermijden bij katten, welke behoeftes katten hebben en hoe daaraan voldoen, enz. 

Een katvriendelijke kliniek is dus een praktijk die zich bijschoolt en verdiept in het gedrag en de speciale behoeftes van katten. Zij weten dat katten stressgevoelig zijn en houden daar continu rekening mee. 

Alle medewerkers van een Cat Friendly Clinic hebben beloofd om katten met begrip, zachtheid, kennis en respect te behandelen en elke dag hun uiterste best te doen om het bezoek aan de praktijk zo stress-vrij mogelijk te maken voor zowel eigenaar als kat.  

Er zijn drie niveaus van een Cat Friendly Clinic – accreditatie: brons, zilver en goud. Het niveau is onderandere afhankelijk van de grootte, locatie, structuur en uitrusting van de praktijk. 

Wij zijn heel trots op onze zilveren Cat Friendly Clinic – accreditatie. Wij zijn al sinds 2018 officieel katvriendelijk! 

Voor meer info over jouw kat en hoe het verloop zal zijn in de praktijk, mag je steeds contact met ons opnemen!